dilluns, 13 d’abril del 2015

Classe amb nens de 1r d'ESO

Un divendres Marisol, la nostra professora de Biologia i la professora que ens ha ajudat amb el treball, ens va convidar a mostrar als nens de 1r d'ESO del nostre centre com disseccionar bé un peix. Na Bea i jo varem dir que sí i ens varem animar a fer-ho. Ferem una sessió pràctica de dissecció amb ells.

Per tal de divulgar i fer un ús didàctic del nostre estudi sobre Anisakis, vam realitzar amb els alumnes de primer d’ESO de l’institut Sant Agustí d’Eivissa, una pràtica de dissecció de peixos que incloia una breu explicació  amb la finalitat de conscienciar-los sobre la importància de consumir peix amb seguretat.

Es van disseccionar 4 exemplars de llobarro (Dicentrarchus labrax), fent una petita descripció de la seua morfologia i ensenyant-lis que són i on es localitzen els otòlits.

A més, es van examinar la cavitat abdominal i les vísceres per cercar larves d’Anisakis, tot i que vam escollir una espècie de peix de piscifactoria per evitar que els adolescents deixaren de menjar peix per fàstic o por a trobar Anisakis.


Aquí vos deix un parell de fotos de la classe:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada