dilluns, 13 d’abril del 2015

Disseccions


Dissecció dels peixos 1, 2, 3 i 4

La primera dissecció que varem fer va ser de quatre Orades (Sparus aurata, de piscifactoria espanyola) i d'un tros del llom d'un Lluç (Merluccius merluccius, capturats a l’Oceà Atlàntic) que va portar Marisol, la professora que ens ha donat suport. 


En aquesta imatge podeu veure les espècie Sparus aurata i Merluccius merluccius:Merluccius merluccius, capturats a l’Oceà Atlàntic


Sparus aurata, de piscifactoria espanyola
Per diseccionar-los, varem seguir el mateix protocol pels quatre peixos, amb les passes mencionades en una entrada penjada en la secció "introducció".
A continuació, vos deix les dades de cada peix indicades:


A més a més, cal mencionar que el troç de Lluç es trobava completament plè d'Anisakis. Aquí vos deixo una foto:

Anisakis
Troç de LluçAquí podeu veure a Bea i a Marisol pesant una Orada.


Aqui ens trobem amb l'inspector de pesca. Ens estava ensenyant a disseccionar els peixos.


Acabarem la jornada així:Disecció dels peixos 5, 6, 7 i 8
La segona disecció que varem fer va ser de quatre Llobarros (Dicentrarchus labrax, de piscifactoria espanyola) d'un Lluç (Merluccius merluccius, capturats a l’Oceà Atlàntic) sencer molt gros.


Dicentrarchus labrax, de piscifactoria espanyola


Merluccius merluccius, capturats a l’Oceà Atlàntic


Per diseccionar-los, varem seguir el mateix protocol pels quatre peixos, amb les passes mencionades en una entrada penjada en la secció "introducció".En aquesta taula podeu observar les dades dels quatre peixos:
Cal destacar que al Lluç hi trobarem una grandisima quantitat d'Anisakis. Els anisakis els posarem tots a un petris per poder-los mostrar als companys de classe.

Lluç eviscerat plè d'Anisakis

En aquest vídeo podeu observar els Anisakis que varem treure. 


A més a més, aquest dia varem comptar amb la col·laboració, no domés de l'inspector de pesca, sinó que també amb John, un biòleg que treballa per a Unió Europea en control de pesca.
Aqui teniu més fotos de na Bea i jo (Victoria) treballant en les disseccions.
Disecció dels peixos 9, 10, 11, 12, 13, 14 i 15

La tercera dissecció que varem fer va ser de quatre Maires (Micromesistius poutassou, capturats al mar Mediterrani) i de quatre Serrans Imperials (Helicolenus dactylopterus dactylopterus, capturats al mar Cantàbric)

Micromesistius poutassou

Helicolenus dactylopterus dactylopterus

Aqui podeu veure a na Bea anotant les dades d'un Serrà Imperial.


A més, varem comptar amb la presència d'un ajudant: Manuel, el germà de Bea. Necessitavem una mica de mà d'obra!
Per diseccionar-los, varem seguir el mateix protocol pels quatre peixos, amb les passes mencionades en una entrada penjada en la secció "introducció".

Aquí podeu veure les dades completes dels vuit peixos disseccionats.
Un fet interessant va ser que els Maires, que provenien del mar i no d'una piscifactoria, venien en molt bon estat i amb l'estomac ben ple! (A les taules de dalt podeu llegir què hi havia dins cada peix).
A la foto podeu veure els 5 peixos i les 2 gambes del Maire número 12.Aquí podeu veure els resultats de les disseccions:
Dissecció dels peixos 17, 18, 19 i 20

El quart dia varem disseccionar quatre Bròtoles (Phycis blennoides, capturats al mar Mediterrani). Podeu veure l'espècie a la fotografia.Phycis blennoides, capturats al mar Mediterrani

Per diseccionar-los, varem seguir el mateix protocol pels quatre peixos, amb les passes mencionades en una entrada penjada en la secció "introducció".

Aquí podeu observar les dades dels quatre peixos completes: En aquesta fotografia es veu com traiem els otòlits dels peixos, En una entrada nova explicarem per què hem fet servir els otòlits i què són.En aquesta darrera fotografia podeu veure els resultats:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada