·Entrevista
Varem realitzar una entrevista a una pacient d'Anisakis, Miriam.
Na Miriam Costa és una alumna de quart d’ESO de l’institut Sant Agustí d’Eivissa. De forma habitual presenta diferents tipus d’al·lèrgies com als àcars o a la pols.
Fa un anys va menjar peix insuficientment cuit a un restaurant de l’illa i, al cap de poc temps d’ingerir-lo (aproximadament 1 hora), va començar a patir els primers símptomes que van consistir en l’aparició de taques vermelles a la pell dels braços seguits de problemes respiratoris.
Degut al seu historial al·lergènic, els seus pares lla van portar al seu metge especialitzat en al·lèrgies (el Dr. Collin). Desprrés de realitzar un seguit de proves el metge va determinar que es tractava d’una reacció al·lèrgica degut a la ingesta d’Anisakis.
Una vegada realitzat el diagnòstic, li van prescriure una sèrie de medicaments i es va recuperar en més o menys tres dies.
Actualment na Miriam consumeix peix de forma regular i amb normalitat, però sempre seguint les precaucions adients i vigilant possibles reaccions al·lèrgiques.
Aquí podeu veure el vídeo:
·Experiment: la mort dels Anisakis
Un dels darrers dies, després de que el petris amb Anisakis esmentat una o dos entrades abans, hagués set vist per tots els nostres companys, varem decidir que ja era hora de tirar-los al fems. Varem trobar més segur matar-los abans de llençar-los, així que els varem "bullir".
Aquí teniu un petit vídeo:
D'aquest experiment varem extreure'n les següents dades:
* A 45ºC els Anisakis encara seguien en vida.
* Cap als 50ºC, encara que l'aigua encara no bullia, varen deixar de moure's.
* Fins als 75ºC no varem aturar el foc.
Anisakis escalfats al ben bunsen. |
·Anisakis observats al microscopi
A més a més, podeu veure'ls en moviment en aquest vídeo:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada